Vår inställning är att ridskolehästar är hästvärldens superhjältar och de gör ett fantastiskt jobb under förutsättningar som inte är optimala. Vi vet att många pratar föraktfullt om ”gamla, tråkiga ridskolehästar” och det gör oss lika upprörda varje gång. Vi älskar vår hästar, de är helt underbara och de bästa hästarna i världen. Och de förtjänar allas respekt och beundran för att de tar hand om våra elever på ett så fint sätt. Därför vill vi också ge dom förutsättningar för ett bra och lyckligt liv.

LÖSDRIFT
Våra hästar går i flock i en välplanerad lösdrift, vilket innebär att våra hästar går tillsammans lösa dygnet runt. De umgås, leker, vila och äter fritt tillsammans, dygnet runt. Enda gången de står uppbundna i stallet är när vi sköter om dom före och efter ridlektionerna. Våra hästar trivs i sin lösdrift. Och de trivs i stallet när de blir ompysslade. Det här gör att de är snälla med varandra och trevliga att hantera.

UTFODRING
Våra hästars utfodring sköts till största del i lösdriften som har systemet Active Stable, dvs automatisk utfodring. Det innebär att våra hästar har ett litet gult chip inflätat i manen eller i en rem runt halsen, som är kopplat till en dator som där mängden foder regleras. Hästarna väljer själva där de vill äta och utfodras små portioner kraftfoder i automaten. Hö serveras i höstationerna med 2 timmars mellanrum dygnet runt. De hästar som behöver specialfoder får det inne i stallet i samband med ridlektionerna.

OMSORG
De får regelbundna besök av veterinär, hovslagare, equiterapeut/massör, hästtandläkare och sadelutprovare. Stor vikt läggs vid att se varje hästs behov av exempelvis tillridning, longering, tömkörning och extra ompyssling. Vi har ett skötarsystem som är mycket uppskattat och positivt för både våra hästar och våra elever.