Tack till fotograf Cathrine Hedborg för de fina bilderna

Vill du börja rida hos oss? Här hittar du vårt anmälningsformulär. Fyll i det, kontrollera att du skrivit in en korrekt e-postadress och att du får ett automatiskt svar med ditt ifyllda formulär, så står du i vår kö.

Vi har ingen möjlighet att svara på hur du ligger till i kön. I dagsläget (2020-12-08) är kön lång till nybörjargrupperna. Vi har begränsat med ridhustid och får ej ha fler än 12-14 hästar vilket gör att vi inte kan utöka verksamheten.

LEDIGA PLATSER

Följande platser finns lediga 2021-03-01:
ONSDAG kl.17:30-18:30 – ca 13-15 år – Nivå D
LÖRDAG kl.11:15-12:15 – ca 12-14 år – Nivå D

NIVÅ INDELNING

NIVÅ A
Förkunskaper: Inga. En föräldrar med och leder hästen och hjälper barnet tills dess ridläraren bedömer att barnet klarar sig utan ledare. En förälder måste dock alltid vara tillgänglig även då barnet kan rida själv.
Mål: Att eleven ska kunna rida hästen i skritt och trav utan ledare.

NIVÅ B
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i skritt och trav utan ledare och kunna rida lätt i traven. Även på denna nivå är en förälder med tills dess ridläraren bedömer att eleven klarar sig själv.
Mål: Att eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter utan ledare.

NIVÅ C
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter på ridbanan.
Mål: Att eleven ska kunna galoppera ute i naturen, hoppa lägre hinder och utföra enkla dressyrrörelser som ryggning och framdelsvändning.

NIVÅ D
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter både på ridbanan och i naturen, ska kunna hoppa lägre hinder och utföra enkla dressyrrörelser som ryggning och framdelsvändning.
Mål: Att eleven ska kunna hoppa lägre banor och rida hästen i rätt form och göra dressyrrörelser som skänkelvikning och bakdelsvändning.

NIVÅ E
Förkunskaper: Eleven ska kunna hoppa mindre banor, och rida hästen i rätt form och göra dressyrrörelser som skänkelvikning och bakdelsvändning.
Mål: Att eleven ska klara av att rida de flesta ponnyer i både naturen och på ridbanan, kunna hoppa en bana på ca 70 cm och kunna rida skolorna dressyren.

Om formuläret inte laddas ordentligt/inte fungerar, så klicka på denna länk så öppnas det i ett separat fönster.

Klicka här för att komma till vårt anmälningsformulär