Tack till fotograf Cathrine Hedborg för de fina bilderna

Vill du börja rida hos oss? Fyll i vårt anmälningsformulär, kontrollera att du skrivit in en korrekt e-postadress och att du får ett automatiskt svar med ditt ifyllda formulär, så står du i vår kö.

ANMÄLNINGSFORMULÄR:
https://forms.gle/y6N3UFejj2kZWDXS7

SÅ FUNGERAR VÅR KÖ
En anmälan är en intresseanmälan att man vill börja på ridskolan. Vi har olika köer/listor för de olika nivåerna. Det är därför viktigt att uppdatera sin anmälan om elevens kunskaper förändras. Till våra barn- och ungdomsgrupper, delar vi också in intresseanmälningarna efter ålder. Så om vi t.ex har en plats ledig på Nivå B och de andra i gruppen är 10-11 år så kan en som anmält sig för en vecka sedan få platsen även om det finns en 7- åring som stått i kö i 2 år


LEDIGA PLATSER

Följande platser finns lediga 2023-03-21:
MÅNDAGAR kl.18:30-19:30 – VUXEN – Nivå D/E
ONSDAGAR kl.16:45-17:30 – 11-13 år – Nivå C-
ONSDAGAR kl.18:30-19:30 – VUXEN – Nivå D/E
TORSDAGAR kl.16:00-16:45 – ca 10-12 år- Nivå B+/C-
TORSDAGAR kl.18:30-19:30 – ca 13-15 år – Nivå D/E
MARKARBETE jämna veckor kl.16:30-17:30 – Nivå C/D
LÖRDAGAR kl.11:00-12:00 – ca 13-16 år – Nivå D
LÖRDAGAR kl.12:00-12:45 – ca 12-14 år – Nivå C+/D


NIVÅ INDELNING

I vårt gruppschema kan vissa nivåer vara märkta med minus resp. plus. Minus innebär att gruppen är i början på nivån och plus att de snart går upp till nästa nivå. Om det inte är markerat alls är gruppen halvvägs in på nivån. Vissa grupper är markerade med två nivåer, t.ex B/C. Det innebär att gruppen har vissa elever på en nivå, och vissa elever på nästa nivå och att undervisningen anpassas individuellt, tex att vissa får galoppera mer eller vissa övningar görs lite mer avancerade för några elever.

NIVÅ A-NYBÖRJARE
Förkunskaper: Inga. Om man vill börja i vår gruppridning är det dock bra om man ridit någon gång innan för att försäkra sig om att barnet verkligen är intresserad och inte allergisk.
En föräldrar med och leder hästen och hjälper barnet tills dess ridläraren bedömer att barnet klarar sig utan ledare. En förälder måste dock alltid vara tillgänglig även då barnet kan rida själv.
Mål: Att eleven ska kunna rida hästen i skritt och trav utan ledare.

NIVÅ B 
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i skritt och trav utan ledare och kunna rida lätt i traven. Även på denna nivå är en förälder med tills dess ridläraren bedömer att eleven klarar sig själv.
Mål: Att eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter utan ledare.

NIVÅ C
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter på ridbanan.
Mål: Att eleven ska kunna galoppera ute i naturen, hoppa lägre hinder och utföra enkla dressyrrörelser som ryggning och framdelsvändning.

NIVÅ D
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter både på ridbanan och i naturen, ska kunna hoppa lägre hinder och utföra enkla dressyrrörelser som ryggning och framdelsvändning.
Mål: Att eleven ska kunna hoppa lägre banor och rida hästen i rätt form och göra dressyrrörelser som skänkelvikning och bakdelsvändning.

NIVÅ E
Förkunskaper: Eleven ska kunna hoppa mindre banor, och rida hästen i rätt form och göra dressyrrörelser som skänkelvikning och bakdelsvändning.
Mål: Att eleven ska klara av att rida de flesta ponnyer i både naturen och på ridbanan, kunna hoppa en bana på ca 70 cm och kunna rida skolorna dressyren.

Klicka här för att komma till vårt anmälningsformulär