Under hösten 2022 kommer vi att ha söndagsaktiviteter nästan varje vecka. Mer info och anmälningsformulär hittar du här:

https://forms.gle/rQ5MGQpmk6D4aq5JA

På söndagarna har vi hoppträning, blåbärshoppning, hopptävlingar, caprilli, egen-ponny-för-en-dag, programridning m.m.

Våra söndagsaktiviteter är i första hand för ridskolans egna elever, men i mån av plats så kan även elever på andra ridskolor vara med.

De flesta av våra aktiviteter är för elever som har ridit 1 gång i vecka i mist 1 år. Ibland har vi aktiviteter för våra elever som går på nybörjarkurs, dessa aktiviteter är tydligt märkta med att även nybörjarna kan anmäla sig.

PÅSKLOVSLÄGER NIVÅ B/C
Här kommer den glada nyheten att vi under påsklovet kommer att ha ett dagläger på ridskolan mellan kl.9 och 15 måndag till torsdag.
8-12 år, Nivå B/C. 2 elever per ponny.
1 ridpass/dag
Vi har gymkhana (lekar till häst), uteritter, balansridning m.m.

Obs! All ridning sker i skritt och trav utan ledare.
Dessutom tar vi hand om stallet och hästarna, har pyssel och lekar i klubbrummet och har hästkunskap. Medtag egen lunch.
För de elever som är 10 år och rider på Nivå C kommer det finnas möjlighet att inkludera skötarkursen på kursen. Skötarkursens 5:e och sista tillfälle med Cathrine sker efter lovet.
Pris: 2.500 krAnmälan görs genom detta formulär:
https://forms.gle/UXYzikJHkejkXaYe6

BLÅBÄRSHOPPNING 27 MARS
Söndagen den 27 mars är det äntligen dags för årets första BLÅBÄRSHOPPNING. Blåbärshoppningen är en träningstävling där deltagarna delas in i grupper och hoppar banor på 20-50 cm beroende på ridvana och tilldelad häst. Framridning sker gemensamt och sedan hoppar man banan en och en. Därefter är det rosettutdelning.

Blåbärshoppning är i första hand öppen för elever på Nivå B, C, D och E (elever i hoppgrupperna får vara med i mån av plats). De som inte varit med på Blåbärshoppning tidigare har företräde till platserna.

Anmäl dig här:
https://forms.gle/2FPDLdgazKHVCDpo6

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

HOPPTÄVLING 6 MARS
Söndagen den 6 mars är det dags för träningstävling för våra hoppgrupper/ leasingelever. Framridning blir i grupp på banan, därefter grundomgång och de som är felfria rider omhoppning på tid. Prisrosetter till de som blir placerade. Hinderhöjden anpassas till vilken hoppgrupp man går i, men i övrigt tävlar alla deltagare på samma villkor.

Anmäl dig här:
https://forms.gle/2FPDLdgazKHVCDpo6

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

PRÖVA-PÅ-KURS FÖR NYBÖRJARE
5 söndagar med start den 21 november 2021

Den 21 november startar vi en ny pröva-på-kurs för nybörjare med Matilda. Vår nybörjarkurs introducerar umgänget med hästen för barn och ger en första inblick i hästlivet. Under fem söndagar går vi igenom grundläggande hästkunskap i liten grupp om 6 barn i åldern 6-10 år. Varje gång är det ca 15-30 min ridning (inkl. upp- och avsittning).

Tider:
Söndagar 21/11, 28/11, 5/12, 12/12, 19/12
Grupp 1: Kl.10:0-11:00
Grupp 2: Kl.11:00-12:00
Ålder: 6-10 år. Vi kommer att dela in deltagarna så den ena gruppen blir för lite älder barn och den andra för lite yngre.
Pris: 1.750 kr

Praktisk information:
– En vuxen ska finnas tillgänglig hela tiden och leda när barnet rider.
– Barnet ska ha ordentliga kängor eller stövlar (ej tygskor eller gymnastikskor).
– Hjälmar finns att låna och ska användas under hela lektionen. Hjälmarna ligger under trappan i hallen.
– Max sex barn i gruppen.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
KURS I HÄSTKUNSKAP HT2021
Höstlovet 1-4 november + fredagen den 12 november

Tillfälle 1
HÄSTENS BETEENDE & SÄKERHET I STALLET
Vad är viktig för att hästen ska må bra? Hur visar hästen obehag? Hur kommunicerar hästen med varandra och med människor? Hur får man hästen att förstå vad man vill? Hur beter man sig i stallet så hästen känner sig trygg?

Tillfälle 2
SKÖTSEL
Vilka borstar ska man använda? Hur vänder man hästen? Vad gör man om hästen inte vill lyfta benet? Hur kratsar man hovarna? Hästens kroppsdelar.

Tillfälle 3
VISITERING & SÅRVÅRD
Vad är mugg? Vad är överben? Vad är gallor? Hur känner man att hästen är svullen? Vad betyder det att hästen är varm i ett ben eller en hov? Hur tar man hand om sår?

Tillfälle 4
HÄSTENS UTRUSTNING
Hur ska utrustningen sitta på hästen? Hur tar man på och av täcken? Hur rengör man utrustningen och varför?

Tillfälle 5
EN BRA STALLKOMPIS med Cathrine

Den som är med på alla tillfällen får ett diplom och har möjlighet att bli skötare på en av ridskolans hästar. Som skötare är du i stallet 2-3 förutbestämda dagar i veckan och pysslar om din sköthäst.

För att gå kursen ska du har fyllt 10 år, kunna ta hantera hästen självständigt i stallet och rida på Nivå C-D.

Kurs 2: Höstlovet 1-4/11, måndag-torsdag eftermiddag innan ridlektionerna börjar (exakt tid meddelas senare). Sista tillfället blir på eftermiddagen fredagen den 12 novermber.

Kursen sponsras av ryttarföreningen.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

KURS I HÄSTAGILITY
Söndag 17 och 24 oktober 2021

Vill du skapa ett starkare band med din favorithäst? Vill du hjälpa din häst att överkomma svårigheter? Under hösten så kommer vi att introducera en ny, rolig hästgren på ridskolan, nämligen HÄSTAGILITY. Hästagility innebär att man tillsammans med hästen går en bana med olika stationer. En station kan vara att få hästen att gå över en presenning, gå slalom runt koner med tennisbollar på utan att någon boll ramlar ner, fälla upp ett paraply bredvid hästen, gå igenom fladdrande platsband eller rygga din häst genom en liten labyrint. Hästagility bygger förtroende mellan häst och människa och hjälper hästen att få bättre självförtroende och hantera läskiga/konstiga situationer. Du lär dig manövrera hästen, tolka hästens signaler och kommunicera med hästen. Vi börjar med träning men såsmåningom kommer vi även att ha tävlingar i hästagility om intresset finns.

Vi kommer att börja med en kurs om två gånger. Första gången fokuserar vi på att hjälpa hästen igenom alla stationerna och andra gången gör vi hela banan.

Söndagen den 17/10 + 24/10.
Kursen kostar 400 kr


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

TRÄNINGSTÄVLING I HOPPNING
Söndagen den 14 november 2021


Söndagen den 14 november är det dags för träningstävling för våra hoppgrupper. Denna gång blir det en ”riktig” tävling med individuellt framridning, omhoppning och prisrosetter till de som blir placerade. Hinderhöjden anpassas till vilken hoppgrupp man går i, men i övrigt tävlar alla deltagare på samma villkor.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

BLÅBÄRSHOPPNING
Söndagen den 10 oktober 2021

Söndagen den 14 oktober är det äntligen dags för BLÅBÄRSHOPPNING igen. Blåbärshoppningen är en träningstävling där deltagarna delas in i 4 grupper och hoppar banor på 20-50 cm beroende på ridvana och tilldelad häst. Framridning sker gemensamt och sedan hoppar man banan en och en. Därefter är det rosettutdelning.

Blåbärshoppning är i första hand öppen för elever på Nivå B, C, D och E (elever i hoppgrupperna får vara med i mån av plats). De som inte varit med på Blåbärshoppning tidigare har företräde till platserna.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

BLÅBÄRSHOPPNING
Söndagen den 6 juni 2021

Söndagen den 6 juni firar vi nationaldagen med en rolig BLÅBÄRSHOPPNING för våra elever. Blåbärshoppning är en träningstävling där man rider en hoppbana med nymålade hinder. Framridning sker gemensamt och sedan hoppar man banan en och en. Ridläraren finns på plats och guidar den som behöver hjälp. Eleverna delas in i grupper om 5-7 elever beroende på ridvana och rider en bana på 20 cm till 60 cm. Prisrosett till alla deltagare.

20-25 platser. Ridskolan avgör vilken höjd och häst eleven rider.

Pris: 500 kr (sponsras via LRF via Projektstödet och priset har reducerats med 100 kr)

OBS! Denna aktivitet är endast till för ridskolans elever som har plats i en ridgrupp som sträcker sig över en termin.