Här gör du anmälan till våra grupper

Vi kommer att ha gruppridning måndag till lördag på olika nivåer. Vi satsar på mindre grupper om 6-8 elever och lektioner som är 30, 45 och 60 min långa. Vi har gruppridning på följande tider:

GRUPPERNAS NIVÅER

NIVÅ A – NYBÖRJARE
Förkunskaper: Inga. En förälder med och leder hästen och hjälper barnet tills dess ridläraren bedömer att barnet klarar sig utan ledare. En förälder måste alltid vara tillgänglig även då barnet kan rida själv.
Mål: Att eleven ska kunna rida hästen i skritt och trav utan ledare.

NIVÅ B
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i skritt och trav utan ledare och kunna rida lätt i traven med god balans och takt. Även på denna nivå är en förälder med tills dess ridläraren bedömer att eleven klarar sig själv.
Mål: Att eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter utan ledare.

NIVÅ C
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter på ridbanan.
Mål: Att eleven ska kunna galoppera ute i naturen, hoppa lägre hinder och utföra dressyrrörelser som ryggning och framdelsvändning.

NIVÅ D
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter både på ridbanan och i naturen, ska kunna hoppa flera lägre hinder i följd och utföra dressyrrörelser som ryggning och framdelsvändning.
Mål: Att eleven ska kunna hoppa lägre banor och rida hästen i rätt form och göra dressyrrörelser som skänkelvikning och bakdelsvändning.

NIVÅ E
Förkunskaper: Eleven ska kunna hoppa mindre banor, och rida hästen i rätt form och göra dressyrrörelser som skänkelvikning och bakdelsvändning.
Mål: Att eleven ska klara av att rida de flesta ponnyer i både naturen och på ridbanan, kunna hoppa en bana på ca 70 cm och kunna rida skolorna dressyren.

OLIKA TYPER AV RIDGRUPPER

Här gör du anmälan till våra grupper

NYBÖRJARGRUPPER (Nivå A och Nivå B)
Våra nybörjargrupper vänder sig till de som vill lära sig rida och lära sig om hästar. På nivå A består lektionerna består av 30 minuters ridning och 30-45 minuters hästkunskap.En vuxen måste vara med och leda hästen tills dess att ridläraren bedömer att eleven klarar sig utan ledare. På Nivå B är lektionerna 45 min. De flesta som börjar i dessa grupper är 6-10 år gamla.

RIDGRUPP (Nivå C, D och E)
Dessa grupper varvar skolridning/dressyr med markarbete, hoppning och utritt. Hoppning blir det 3 gånger per termin, efter ett fastställt schema med markarbete gången innan hoppningen.

TRIPPELGRUPP
Det här är för våra mest engagerade och ambitiösa ponnyryttare. I trippelgruppen rider man tre gånger i veckan. I gång dressyr, en gång hoppning och en gång har man terrängritt eller aktivitet (det kan vara en tävling, gymkhana, working equitation, sitsträning, kadriljridning eller något annat). Eleverna i trippelgruppen kommer att vara de som får möjlighet att åka iväg och tävla när hästar och elever bedöms vara mogna för det. Eleverna i trippelgruppen handplockas när en plats blir ledig. Att vara hjälpsam, juste mot både hästar och stallkompisar och ha en positiv och trevlig attityd är en stor merit. För att gå i trippelgrupp ska man vara minst 12 år och klara av de flesta ponnyer i alla gångarter både på ridbanan och i naturen.

VUXENGRUPP
Vi har ett par grupper för vuxna som är i lagom storlek för att rida ponny (max 173 cm och 65 kg). Dessa grupper varvar skolridning/dressyr med markarbete, hoppning och uteritt. Hoppning sker 3 gånger per termin, efter ett fastställt schema.

INFORMATION OM GRUPPRIDNING

* För att delta i ordinarie ridgrupper MÅSTE eleven vara medlem i Lidingö Ryttarförening.
* Terminsavgiften ska vara inbetald senast en vecka innan terminsstart.
* Eleven förbinder sig för en termin i taget. Väljer man att sluta under pågående termin görs inga återbetalningar av återstående ridlektioner.
* Vid förhinder ska ridskolan informeras i förväg. Eleven har rätt att själv upplåta sin plats till likvärdig ryttare, både vad gäller ridkunskaper, längd och vikt. Uppfylls inte dessa förutsättningar kan ridskolan neka ersättaren. Ridskolan ska alltid informeras i förväg om ryttarbyte ska ske. I Trippelgrupper kan ryttarbyte endast ske under specifika förhållanden. Därför är priset på dessa grupper rabatterade.
* Kom i tid till lektionen, minst 15 min innan.
* Lektionstiden inkluderar den tid du disponerar hästen, vilket inkluderar upp- och avsittning.
* På knatte- och nybörjargrupper (Nivå A och B) måste förälder eller annan vuxen/ungdom leda barnet tills dess ridläraren avgör att barnet kan rida själv.
* All ridning sker med godkänd hjälm och lämpliga skor/stövlar med klack.
* Alla elever under 18 år ska ha säkerhetsväst vid all ridning. LRF har ett antal västar för utlåning i stallet.
* Två gånger per termin byts ridningen ut mot hästkunskap anpassad till respektive nivå.
* Hoppning sker 3 gånger per termin i grupperna på nivå C-D-E.
* För att delta i ordinarie ridgrupper måste du vara medlem i Lidingö Ryttarförening.
* Vi värnar om den positiva stämning som råder på Elfvik. Här hjälper vi varandra, peppar varandra, säger hej och ser till att alla trivs.
* På läktaren tänker vi på att inte störa ridlektionerna. Har du barn med myror i brallan ber vi dig vänta i klubbrummet. Inga hundar får vara på läktaren.
* Vi återbetalar inte ridlektioner som ställts in pga orsaker som ridskolan inte har möjlighet att påverka. Exempel: extrema väderförhållanden, smittsamma hästsjukdomar, förhållanden som kan äventyra elevernas, personalens eller hästarnas säkerhet/hälsa, lagbud eller myndighetsåtgärd.