Här gör du anmälan till våra grupper

Vi kommer att ha gruppridning måndag till lördag på olika nivåer. Vi satsar på mindre grupper om 6-8 elever och lektioner som är 30, 45 och 60 min långa. Vi har gruppridning på följande tider:

Måndag 16.00-19.30
Tisdag 16.00-19.30
Onsdag 16.00-19.30
Torsdag 16.00-19.30
Fredag 15.30-18.30
Lördag 10.30-14.30


GRUPPERNAS NIVÅER

NIVÅ A 
Förkunskaper: Inga. En föräldrar med och leder hästen och hjälper barnet tills dess ridläraren bedömer att barnet klarar sig utan ledare. En förälder måste dock alltid vara tillgänglig även då barnet kan rida själv.
Mål: Att eleven ska kunna rida hästen i skritt och trav utan ledare.

NIVÅ B 
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i skritt och trav utan ledare och kunna rida lätt i traven. Även på denna nivå är en förälder med tills dess ridläraren bedömer att eleven klarar sig själv.
Mål: Att eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter utan ledare.

NIVÅ C
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter på ridbanan.
Mål: Att eleven ska kunna galoppera ute i naturen, hoppa lägre hinder och utföra enkla dressyrrörelser som ryggning och framdelsvändning.

NIVÅ D
Förkunskaper: Eleven ska kunna rida hästen i alla gångarter både på ridbanan och i naturen, ska kunna hoppa lägre hinder och utföra enkla dressyrrörelser som ryggning och framdelsvändning.
Mål: Att eleven ska kunna hoppa lägre banor och rida hästen i rätt form och göra dressyrrörelser som skänkelvikning och bakdelsvändning.

NIVÅ E
Förkunskaper: Eleven ska kunna hoppa mindre banor, och rida hästen i rätt form och göra dressyrrörelser som skänkelvikning och bakdelsvändning.
Mål: Att eleven ska klara av att rida de flesta ponnyer i både naturen och på ridbanan, kunna hoppa en bana på ca 70 cm och kunna rida skolorna dressyren.


TERMINSSCHEMA HT 2019

Nivå C, D, E och vuxengrupperna har hoppning enligt följande schema. Nivå A och B har markarbete istället för hoppning.
Två gånger per termin byts ridningen ut mot en för gruppen anpassad teorilektion.

OLIKA TYPER AV RIDGRUPPER

Här gör du anmälan till våra grupper

NYBÖRJARGRUPP (Nivå A och Nivå B)
Våra nybörjargrupper vänder sig till de som vill lära sig rida och lära sig om hästar. Lektionerna består av 30 minuters ridning och 30 minuters hästkunskap. Några grupper på Nivå B finns där man enbart rider i 45 min. En vuxen måste vara med och leda hästen tills dess att ridläraren bedömer att eleven klarar sig utan ledare. De flesta som börjar i dessa grupper är 6-10 år gamla. Då och då försöker vi starta nybörjargrupper även för de barn som är lite äldre, 11-14 år gamla.

RIDGRUPP (Nivå C, D och E)
Dessa grupper varvar skolridning/dressyr med markarbete, hoppning och utritt. Hoppning blir det 3 gånger per termin, efter ett fastställt schema med markarbete gången innan hoppningen.

TRIPPELGRUPP
Det här är för våra mest engagerade och ambitiösa ponnyryttare. I trippelgruppen rider man tre gånger i veckan. I gång dressyr, en gång hoppning och en gång har man terrängritt eller aktivitet (det kan vara en tävling, gymkhana, working equitation, sitsträning, kadriljridning eller något annat). Eleverna i trippelgruppen kommer att vara de som får möjlighet att åka iväg och tävla när hästar och elever bedöms vara mogna för det. Eleverna i trippelgruppen handplockas när en plats blir ledig. Att vara hjälpsam, juste mot både hästar och stallkompisar och ha en positiv och trevlig attityd är en stor merit. För att gå i trippelgrupp ska man vara minst 12 år och klara av de flesta ponnyer i alla gångarter både på ridbanan och i naturen.

VUXENGRUPP
Vi har ett par grupper för vuxna som är i lagom storlek för att rida ponny (max 173 cm och 65 kg). Dessa grupper varvar skolridning/dressyr med markarbete, hoppning och uteritt. Hoppning sker 3 gånger per termin, efter ett fastställt schema.

KOMBI (startar vårterminen 2019 vid tillräckligt intresse)
Går man i Kombi rider man två gånger i veckan; en gång dressyrgrupp och en gång i en specialgrupp som varvar dressyr, markarbete och hoppning var tredje vecka. Perfekt för den som vill utvecklas och lära sig massor.

KNATTEKURS 4-6 år (intresseanmälan)
Vi kommer att starta kortare kurser med hästpyssel och ridning för de minde mindre knattarna under hösten/våren. Kurserna är 3-5 gånger långa och sker på söndagar. En vuxen måste vara med och leda hästen.

INFORMATION OM GRUPPRIDNING

* För att delta i ordinarie ridgrupper MÅSTE eleven vara medlem i Lidingö Ryttarförening.
* Höstterminen börjar måndagen den 19 augusti och pågår till den 22 december. Ridning även på höstlovet.
* Terminsavgiften ska vara inbetald senast en vecka innan terminsstart.
* Eleven förbinder sig för en termin i taget. Väljer man att sluta under pågående termin görs inga återbetalningar av återstående ridlektioner.
* Vid förhinder ska ridskolan informeras i förväg. Eleven har rätt att själv upplåta sin plats till likvärdig ryttare, både vad gäller ridkunskaper, längd och vikt. Uppfylls inte dessa förutsättningar kan ridskolan neka ersättaren. Ridskolan ska alltid informeras i förväg om ryttarbyte ska ske. I Trippelgrupper kan ryttarbyte endast ske under specifika förhållanden. Därför är priset på dessa grupper rabatterade.
* Kom i tid till lektionen, minst 15 min innan.
* Lektionstiden inkluderar den tid du disponerar hästen, vilket inkluderar upp- och avsittning.
* På knatte- och nybörjargrupper (Nivå A och B) måste förälder eller annan vuxen/ungdom leda barnet tills dess ridläraren avgör att barnet kan rida själv.
* All ridning sker med godkänd hjälm och lämpliga skor/stövlar med klack.
* Alla elever under 13 år ska ha säkerhetsväst vid all ridning. LRF har ett antal västar för utlåning i stallet.
* Alla elever mellan 13 och 18 år ska ha säkerhetsväst vid hoppning och uteritt.
* Två gånger per termin kan ridningen komma att bytas ut mot teori anpassad till respektive nivå.
* Hoppning sker 3 gånger per termin i grupperna på nivå C-D-E.
* För att delta i ordinarie ridgrupper måste du vara medlem i Lidingö Ryttarförening.
* Vi värnar om den positiva stämning som råder på Elfvik. Här hjälper vi varandra, peppar varandra, säger hej och ser till att alla trivs.
* På läktaren tänker vi på att inte störa ridlektionerna. Har du barn med myror i brallan ber vi dig vänta i klubbrummet.
* Vi återbetalar inte ridlektioner som ställts in pga orsaker som ridskolan inte har möjlighet att påverka. Exempel: extrema väderförhållanden, smittsamma hästsjukdomar, förhållanden som kan äventyra elevernas, personalens eller hästarnas säkerhet/hälsa, lagbud eller myndighetsåtgärd.