KURS I HÄSTKUNSKAP PÅ HÖSTLOVET

Vi har några platser kvar på höstlovets hästkunskapskurs. Nu är det dessutom klart att Lidingö Ryttarförening sponsrar kursavgiften så att den blir gratis för deltagarna. Stort tack Lidingö Ryttarförening 🙂

Tillfälle 1
HÄSTENS BETEENDE & SÄKERHET I STALLET

Vad är viktig för att hästen ska må bra? Hur visar hästen obehag? Hur kommunicerar hästen med varandra och med människor? Hur får man hästen att förstå vad man vill? Hur beter man sig i stallet så hästen känner sig trygg?

Tillfälle 2
SKÖTSEL

Vilka borstar ska man använda? Hur vänder man hästen? Vad gör man om hästen inte vill lyfta benet? Hur kratsar man hovarna? Hästens kroppsdelar.

Tillfälle 3
VISITERING & SÅRVÅRD

Vad är mugg? Vad är överben? Vad är gallor? Hur känner man att hästen är svullen? Vad betyder det att hästen är varm i ett ben eller en hov? Hur tar man hand om sår?

Tillfälle 4
HÄSTENS UTRUSTNING

Hur ska utrustningen sitta på hästen? Hur tar man på och av täcken? Hur rengör man utrustningen och varför?

Tillfälle 5
EN BRA STALLKOMPIS med Cathrine

Den som är med på alla tillfällen får ett diplom och har möjlighet att bli skötare på en av ridskolans hästar. Som skötare är du i stallet 2-3 förutbestämda dagar i veckan och pysslar om din sköthäst.

För att gå kursen ska du har fyllt 10 år, kunna ta hantera hästen självständigt i stallet och rida på Nivå C-D.

Kurs 2: Höstlovet 1-4/11, måndag-torsdag eftermiddag innan ridlektionerna börjar (exakt tid meddelas senare). Sista tillfället blir på eftermiddagen fredagen den 12 november.

Kursen sponsras av ryttarföreningen.

Anmälan görs här: https://forms.gle/c3jr3BoLKvGN36Ac8

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.