RIDLÄGER SOMMAREN 2022

Anmälan till våra ridläger görs genom att fylla i vårt anmälningsformulär:
Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Ridläger. Finns det något härligare än att få tillbringa hela dagarna i stallet med snälla hästar och schyssta kompisar? Lidingö Ponnyridskola arrangerar i sommar 5 stycken dagläger i början och slutet av sommarlovet. Vi samlas kl.9 på morgonen och är klara ca kl.15.

LÄGER NIVÅ C/D/E
Deltagarna delas in i 2 grupper utifrån deras ridkunskaper.
5-7 elever i varje grupp.
Du får en ”egen” ponny att sköta och rida under lägret (om ni trivs och allt funkar bra). Vi rider 2 pass per dag och blandar dressyr, markarbete, hoppning, barbackaridning, WE/teknikbana/caprilli, gymkhana och uteritt. Om vädret tillåter byts 2 ridpass ut mot en långritt där vi stannar halvvägs och äter matsäck. En dag kan ett ridpass bytas ut mot hästagility. Undervisning i praktisk/teoretisk hästkunskap varje dag. Lägret avslutas med banhoppning/teknikbana med rosettutdelning.

LÄGER NIVÅ B
På läger Nivå B delar 2 elever på en ponny och hjälps åt att sköta om den före och efter ridpasset. Lägrets mål är ett roligt och lärorikt läger med fokus på att känna sig trygg med hästarna.
8-10 deltagare per läger som delas in i 2 ridgrupper med 4-5 elever/grupp.
1 ridpass/dag: Ridning på ridbanan med fokus på sits och balans, ridning i naturen, gymkhana (lekar till häst) och markarbete.

Våra ridlärare leder lägren tillsammans med extra personal.

Eftersom förra årets läger var mycket uppskattat och flera inte fick plats, så lägger vi in ett extra läger.

Och så här tyckte några som var på ridläger förra sommaren:
”Mina flickor är jättenöjda och har längtat till nästa dag hela veckan 🙂 Tack för ett härligt ridläger. Trevlig sommar!”

”Tack för ett fantastiskt ridläger, min dotter är jättenöjd och har haft så roligt under denna vecka. Trevlig fortsättning på sommaren.”

”Tack för att XXX fick reservplatsen. Hon har haft så kul denna vecka och tycker allt har varit toppen.”

”De var jättekul. Bäst var att vi fick galoppera i skogen och hoppa studs. Och Daisy är världens bästa ponny.”

v.24
DAGLÄGER – ALLROUND – 4 DAGAR
Onsdag 15 juni till lördag 18 juni
Ålder: 10-15 år
Nivå: C och D. Eleverna ska kunna kontrollera hästen i alla gångarter, både på ridbanan och i skogen.
Deltagarna delas in i 2 grupper utifrån deras ridkunskaper
Ridning 2 pass per dag, dressyr, markarbete, hoppning, WE/teknikbana/caprilli, gymkhana och uteritt. Om vädret tillåter byts 2 ridpass ut mot en långritt där vi stannar halvvägs och äter matsäck. Undervisning i praktisk hästkunskap varje dag. Lägret avslutas med banhoppning med rosettutdelning.

OBS! Ridskolans elever har företräde till platserna under februari.

Pris: 4.000 kr. Anmälningsavgift 2.000 kr, resterande avgift ska vara betald senast den 15 maj.

v.25
DAGLÄGER – NIVÅ B – 4 DAGAR
Måndag 20 juni till torsdag 23 juni
Kl. 9:00 – ca15:00/15.30
Ålder: 8-10 år
Nivå B
8-10 deltagare
Ett mysigt dagläger för de lite yngre eleverna där fokus är på att ha roligt och känna sig trygg med hästarna.
1 pass ridning per dag med 4-5 elever i varje grupp. Sits/balansövningar på ridbanan, uteritt, markarbete och gymkhana (lekar till häst). Vi har hästkunskap, lekar, skötartävling och pysslar om hästarna.
2 elever per häst.

OBS! Ridskolans elever har företräde till platserna under februari.

Pris: 3.000 kr. Anmälningsavgift 1.500 kr, resterande avgift ska vara betald senast den 15 maj.

v.26
Måndag 27 juni till fredag 1 juli

v.31
Måndag 1 augusti till fredag 5 augusti

OBS! Ridskolans elever har företräde till platserna under februari.

Pris: 5.000 kr. Anmälningsavgift 2.000 kr, resterande avgift ska vara betald senast den 15 maj.

v.32
Måndag 8 augusti till fredag 12 augusti

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Deltagarna medtager egen lunch och mellanmål. Kylskåp och micro finns i klubbrummet.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Ridskolans elever har företräde till platserna.

OBS! Den e-postadress som anges kommer att användas till fakturering, kommunikation och information. Kontrollera så att du skrivit in en korrekt mailadress. Kolla också ert spamfilter så inte mail från oss fastnar där.

Anmälan till våra ridläger görs genom att fylla i vårt anmälningsformulär: